Madkulturens Hus - aften

Madkulturens Hus - aften

Madkulturens Hus - set fra Platanvej

Madkulturens Hus - set fra Platanvej

Madkulturens Hus - fra luften

Madkulturens Hus - fra luften

Madkulturens Hus - indre facade

Madkulturens Hus - indre facade

Madkulturhus og boliger flytter ind på Frederiksberg Allé

De grønne metrohegn på hjørnet af Frederiksberg Allé og Platanvej synger på sidste vers. Snart rykker et nyt hold håndværkere ind, som skal bygge et helt nyt hus ovenpå stationen med et Madkulturhus og boliger.

 

Vinderprojektet er resultatet af en bygherrekonkurrence, som Frederiksberg Kommune har holdt sammen med Realdania By og Byg.  Med konkurrencen har Frederiksberg Kommune fundet en fremtidig ejer til den vigtige grund på Frederiksberg Alle.

 

Madkulturens Hus vil byde på madoplevelser i to etager, når passagererne kommer op i huset direkte fra metrostationen. Her vil de blive mødt af dufte fra alverdens køkkener fra caféen og en række små boder, hvor man kan købe både råvarer og streetfood. Der vil også være gastronomiske events, kokkeskole, foredrag, udstillinger, koncerter og et forsamlingshus for lokalområdet.

 

Ovenpå madkulturhuset kommer boliger i forskellige størrelser – fra 3-etages byhuse til mindre studios  – centreret om en grøn gård. Huset skal spille sammen med Frederiksberg Allé, hvor f.eks. hjørner markeres med tårne. For at skabe sammenhæng med alléens smukke lindetræer vil der være grønne slyngplanter på facaderne, tagene og i den indre gård.

 

Madkulturens Hus er tegnet af artitektfirmaet COBE med Union Holding og NRE Denmark som bygherre og investorer, og NRE Denmark er totalentreprenør. Rådgivende ingeniører er Arne Elkjær. Holdet bag vinderprojektet har erfaringer fra f.eks. Papirøen, Nordhavn og Nørreport Station.

 

Borgmester Jørgen Glenthøj (C) er glad for vinderforslaget: ”Det har været vigtigt, at det nye byggeri på én gang respekterer de unikke omgivelser på Frederiksberg Allé og samtidig skiller sig ud og bliver noget særegent. Jeg er sikker på, at projektet vil tilføre området værdi og masser af byliv, samtidig med at det falder flot ind i omgivelserne. ”

 

Frederiksberg Kommune regner med, at ca. 10.000 mennesker vil bruge stationen hver dag.

 

Hos Realdania By og Byg, der har hjulpet med at finde vinderen, siger Projektchef Peter Fangel Poulsen: Det er et helt særligt og smukt sted på Frederiksberg, og konkurrencen har vist, at det er muligt at få udviklet, prissat og prioriteret hensynet til bykvalitet, når kommuner skal sælge og udvikle sine vigtigste byggegrunde.

 

I den kommende tid skal lokalplanen i høring, så alle borgere kan give deres mening til kende om forslaget.

 

Formand for By og Miljøudvalget, Jan E. Jørgensen (V), ser frem til den kommende høringsproces:  ”Det er et utroligt spændende byggeri vi står overfor. Jeg glæder mig til at høre Frederiksbergborgernes kommentarer om projektet. Og jeg glæder mig også til at komme i ”Madkulturhuset”.

 

De fem bedste forslag fra bygherrekonkurrencen kan ses i forhallen på Frederiksberg Rådhus frem til den 22. december i rådhusets åbningstid.